Catering för alla tillfällen

Catering var förr något som var reserverat välbeställda, men idag har de flesta någon gång tagit del av en catering, antingen med jobbet eller på en födelsedagsfest. Då vi får ett alltmer pressat tidschema är catering ett utmärkt sätt att både slippa laga mat till en fest, men också att släppa bitar som logistik, dukning och blomarrangemang till proffs som tar hand om helheten. På så sätt kan du koncentrera dig på gästerna och det som ska ske under dagen/kvällen.

Det som kännetecknar catering är att maten lagas på ett ställe och sedan transporteras till ett annat, en festlokal eller hem till en privatperson. Ofta kan du välja om du vill att serveringspersonal ska ingå eller om de bara ska lämna av maten. Flera cateringfirmor erbjuder även att kocken lagar maten på plats.

Hur upplägget för en catering ska se ut beror mycket på den som beställer, och vilken typ av arrangemang som det gäller. Vart eventet kommer att hålla till, säsong och antal personer spelar också in, och erfarna cateringfirmor kan därefter räkna ut hur mycket mat som kommer att gå åt till just din fest.

Det finns idag en rad olika typer av catering. Foodtrucken är faktiskt en form av catering, men även evenemanget där det bjuds på mat på en premiär eller ett cocktailparty. Det är vanligt att även hyra in personal som lagar mat på plats eller tar hand om hela eventet.

Catering kommer väl till pass för de flesta stora tillställningarna i livet, som firmafesten, bröllop, julbord, studentmottagning och födelsedagskalas. Du kan också lägga upp din beställda catering på olika sätt, som en buffé, plockmat eller en hel middag. I större städer finns också flera typer av mat att välja på, som italienskt eller libanesiskt. Det enda du behöver tänka på är kommunikationen med cateringfirman och kan sedan ägna dig åt andra förberedelser.